Sunday Summary: diary style

Maandag

Om 6:00 uur werd ik wakker omdat ik naar de WC moest en terwijl ik m’n blaas aan het legen was besloot ik om maar meteen wakker te blijven en niet terug onder de dekens te duiken. Ik waste mijn gezicht en smeerde het in met een moisturizer voordat ik naar beneden ging om een kop koffie te zetten. Sunny is zulke vroege ochtenden niet gewend van me en zij bleef heerlijk door snurken terwijl ik rustig wakker werd met koffie en een boek.

Om 7:00 uur liep ik al met Sunny op straat en hebben we een mooie zonsopgang gezien tijdens de wandeling. Bij thuiskomst maakte ik maar weer een kop koffie (ik ben geen ochtendmens, oké? Op zo’n vroege ochtend heb ik extra cafeïne nodig om te kunnen functioneren.) en ontbeet ik heel makkelijk en licht met een kleine kom Rice Krispies. (Yep, I’m still a child, hahaha!)

Rond 8:00 uur opende ik mijn macbook en begon ik met het schrijven van de posts die deze week online zijn gekomen. Ik nam een paar foto’s die ik als uitgelichte afbeeldingen heb gebruikt. Nadat ik 3 dagen vooruit had geschreven en de posts had ingepland werd ik afgeleid. Ik vond namelijk mijn oude floppy disks terug (yep, I’m that old) met allemaal verhalen die ik 10+ jaar geleden heb geschreven.

Om 9:30 ging ik weer met Sunny wandelen en hoewel de zon heerlijk scheen maakte de wind het nogal frisjes. Bij thuiskomst stortte ik me weer op mijn blog en las ik een paar oude verhalen. Mijn originele idee was om de korte verhalen die bij mijn boek horen te publiceren als ebooks, maar een paar van de oude verhalen die ik in het verleden heb geschreven zijn ook prima materiaal ervoor. De rest van de dag spendeerde ik zodoende aan lezen en plannen maken om de verhalen te bewerken.

Dinsdag

Ik werd rond half 9 wakker, iets dat altijd gebeurd als ik de dag ervoor om 6:00 uur al uit bed was. Weird, but true. Alsof m’n lichaam het niet gewend is of iets dergelijks, I don’t know. Maar goed, 8:30 uit bed, hartstikke suf en weinig energie. De koffie hielp ook niet echt en dat was te merken aan mijn energie niveau de rest van de dag. Ik was hangerig, wilde het liefst weer terug onder de dekens kruipen en slaap inhalen. Rond een uurtje of 12 deed ik een kort tukje met Sunny op de bank.

Wederom werkte ik weer aan mijn blog, onder andere deze post die je nu aan het lezen bent. Tussendoor korte wandelingen met Sunny (want voor langere stukjes lopen had ik echt te weinig energie) en af en toe in de tuin een paar pagina’s van een boek lezen. Echt veel heb ik die dag niet voor elkaar gekregen, maar gelukkig wel wat kleine dingen. Uiteraard deed ik tegen het eind van de middag weer een tukje, wat niet bevorderlijk was. Gillende kinderen buiten en ramen die dicht moesten waardoor het enorm warm was in m’n kamer waren niet bevorderlijk voor mijn humeur.

Uiteindelijk was dinsdag niet de beste dag van de week, maar het zien en fotograferen van de supermaan die avond was wel een pluspunt. En gelukkig was ik zo moe dat ik ’s avonds gewoon kon slapen, want ook dat is wel eens anders geweest met een volle maan aan de hemel.

Woensdag

Ik had m’n wekker om 8:00 uur gezet, maar werd een paar minuten voordat die af ging uit mezelf wakker. Ik was meteen zo helder dat ik gelijk achter m’n macbook plaatsnam om een paar dingen te doen waar ik de dag ervoor geen energie/motivatie voor had. Mijn blog had ik tot die dag gepland dus werd het tijd om te werken aan de rest van de artikelen van deze week. Dat betekende onder andere foto’s maken en bewerken.

Ook deed ik veel op social media om mijn bereik weer wat te vergroten. Het blijft nog steeds moeilijk om mezelf zo in de spotlight te zetten, maar des te meer ik deel, des te meer ik in de toekomst andere dingen zal durven doen. Ik liep op woensdag al met het idee in mijn hoofd om een berichtje te zetten op een Facebook pagina voor schrijvers met de vraag of iemand interesse zou hebben om mijn oude verhalen te lezen en helpen te bewerken. Uiteindelijk durfde ik dat woensdag nog steeds niet en bleef het bij een idee.

Nadat ik lekker productief bezig was geweest met schrijven en foto’s maken voor mijn blog ging ik samen met m’n moeder naar buiten. We gingen tegelijkertijd Sunny uitlaten, de dieren van de buurt eten geven en boodschappen doen. Van ons huis naar het plein waar de supermarkt zich bevindt is 1,5 kilometer lopen en zodoende een goede wandeling voor iedereen.

Terwijl mijn moeder de supermarkt in ging om een aantal dingen te halen deden Sunny en ik een rondje plein. Sommige mensen liepen met maskers op, maar over het algemeen was het alsof het normale leven gewoon door ging. Het blijft raar om in deze tijd te leven, waarin je opeens voorzichtig moet zijn.

Na de wandeling van in totaal 3 kilometer pakte ik mijn boek en viel ik spontaan in slaap. Ik was niet eens zo moe als de dag ervoor, maar toch vielen mijn ogen dicht tijdens het lezen. Daar moet ik wel bij zeggen dat Sunny’s warme lichaam naast me daar waarschijnlijk ook wel invloed op had. Ze was moe geworden van de wandeling en lag heerlijk te snurken, waardoor ik me ook opeens moe begon te voelen.

Ik sliep te lang en werd net op tijd wakker voor het avondeten. Daarna ging ik met een kop koffie achter de macbook zitten om weer te schrijven en schreef ik veel te veel voor het artikel van donderdag. Ik ging te laat naar bed (niet zo raar, na een “tukje” van 3 uur) en toen was het alweer donderdag.

Donderdag

Rond 8:30 uur kwam ik m’n bed uit, ging meteen met een kop koffie het artikel van de dag afmaken. Ik moest wel even m’n PS4 aanzetten om een drietal screenshots te maken van The Witcher 3 en daardoor heb ik het even een uurtje moeten spelen, maar toen ik dat eenmaal had gedaan was het artikel klaar.

Vlak nadat ik had geluncht werd m’n hele planning omgegooid. De buren kwamen langs (don’t worry, we namen wel 1,5 meter afstand) en samen hebben we bijna de hele middag in de tuin gezeten. Als ik het van tevoren had geweten dat ik zoveel in de zon zou zitten had ik mezelf met zonnebrand ingesmeerd en was ik ’s avonds niet zo rood geweest.

Maar goed, donderdag was een dag dat ik een beetje hoop kreeg om weer een huis voor mezelf te hebben. Mijn ouders gingen namelijk kijken bij onze overbuurman, wiens huis al een tijd te koop staat. Als het door gaat en mijn ouders daadwerkelijk een bod uit gaan brengen dan verhuizen zij waarschijnlijk daar naar toe en ga ik dit huis van ze huren. Het is nog even afwachten wat m’n ouders gaan doen, maar wellicht wonen we binnenkort apart maar heel erg dicht bij elkaar.

(Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet meteen begon na te denken over hoe ik het huis dan ga inrichten. Maakt niet uit welk huis; ik kreeg voor allebei meteen ideeën, hahaha!)

En toen was het alweer 5 uur, tijd om te beginnen met het avondeten. ’s Avonds hoef ik nooit iets te doen, alsof het een normale werkdag is geweest, en donderdagavond heb ik echt niks gedaan. Ik heb een paar afleveringen van ‘I Am Not Okay With This’ gekeken op Netflix, veel te veel gescrold op TikTok en sociaal gedaan met een vriendin via WhatsApp.

Vrijdag

Voor mijn doen was ik donderdagavond redelijk vroeg in slaap gevallen, waardoor ik rond 7:30 uit mezelf wakker werd. Het was wederom een dag dat ik meteen achter de laptop kroop en aan de slag ging met mijn blog en korte verhalen. Tussen de bedrijven door ging ik even kijken op Bloglovin’, een platform dat ik al heel lang niet meer heb gebruikt en waarvan ik me afvroeg of het überhaupt nog gebruikt wordt door mensen. Uiteindelijk heb ik nog steeds geen idee, maar ik zag wel een artikel staan van dsmmeisjes.

Ik heb even een uurtje op de website rond geklikt en een aantal artikelen gelezen tot ik op de pagina terecht kwam waar je je eigen artikel kan sturen voor plaatsing op hun website. Er staan al talloze goede artikelen op over verschillende psychologische problemen, maar tussen de categorieën zag ik geen negatief zelfbeeld staan. Met veel angst in mijn lijf vulde ik het formulier in, voegde een document toe met dit artikel erin en klikte op versturen. Ik heb het daarna wel los kunnen laten en maak me er niet te druk om, maar spannend was het op dat moment wel.

Terwijl ik bezig was met het schrijven van mijn Over Mij-pagina (wat ik al veel te lang had uitgesteld) deed ik ook andere dingen. (Ik ben echt te snel afgeleid!) Zo kreeg ik een mail binnen van Zoom met een aanbieding voor een boek met bijpassende cursus op hun ZoomAcademy en guess what? Ook dat heb ik gedaan!

En om de dag compleet te maken heb ik ook uiteindelijk een berichtje gezet op een Facebook pagina voor schrijvers met de vraag of iemand interesse had in het lezen van mijn korte verhalen. Ik kreeg al vrij snel reactie van twee personen en beloofde hen om in het weekend een kort verhaal te sturen.

Ik heb nog nooit zoveel positieve stappen gezet op één dag als vrijdag, dus emotioneel gezien zat ik er aan het eind van de dag wel doorheen. In de middag ben ik nog wel wezen wandelen met m’n moeder en Sunny, wat even hielp bij het verzetten van mijn gedachten, maar de onbewuste spanning zorgde er toch voor dat ik ’s avonds moe was.

De avond sloot ik af door ‘I Am Not Okay With This’ af te kijken (wat een leuke serie!) en een boek te lezen.

Zaterdag

Zoals je misschien al hebt gelezen was gisteren niet zo’n hele goede dag. Ik werd weer eens moe wakker en dat lage energie niveau hield de rest van de dag aan, waardoor ik maar weinig voor elkaar heb gekregen. Ik forceerde mezelf om aan het korte verhaal te werken dat ik naar mijn nieuwe proeflezers ging sturen, maar door de spanning in m’n lichaam kreeg ik last van mijn nek dat weer uitstraalde naar mijn hoofd.

Een dutje doen zat er ook niet echt in omdat de buurkinderen alleen maar aan het schreeuwen waren en de mensen naast ons het nodig vonden om K3 op concert-niveau af te spelen in de tuin. Nee, ook dat was niet bevorderlijk voor m’n humeur en ik had meerdere flashbacks terug naar het laatste anderhalve jaar in m’n appartement in Amsterdam. Let me tell you: dat is geen goede mindset om weer naar terug te gaan.

’s Avonds gingen we barbecuen bij onze buren, gezellig met z’n vijven, en hoewel ik er naar toe ging met spier- en hoofdpijn en een slecht humeur was dat gelukkig al snel weer verdwenen. We hebben heerlijk gegeten, lekker gedronken (ik kwam een beetje aangeschoten thuis) en gezellig gepraat. Al met al was het een goede afsluiting van een mindere dag.

Zondag

Vandaag doe ik het lekker rustig aan. Afgezien van deze post af te maken ben ik niks van plan. Ik ga nog even lekker van het zonnetje genieten en verder is niets verplicht vandaag. Als ik geen zin heb om dingen te doen dan hoeft dat ook niet. Wil ik op een gegeven momentje een dutje doen dan mag dat gewoon. Energie op doen voor de aankomende week en even de dag helemaal voor mezelf nemen.

En met dat is de week tot een einde gekomen. De dag is nog niet voorbij, maar ik ben er wel even klaar mee. Tijd om de batterij op te laden.

~~~

Hoe was jouw week?

Laat een reactie achter