Op dit moment…

Aan het lezen:

Deborah Harkness – A Discovery of Witches
Het verhaal van Diana Bishop, een heks die eigenlijk geen heks wil zijn, en Matthew Clairmont, eeuwen-oude vampier. Heel erg ver in het 688-pagina tellende boek ben ik nog niet en sinds het ook nog eens deel uitmaakt van een trilogie ben ik bang dat het nog wel een tijdje zal duren. Het is ook niet echt een verhaal dat je gehaast moet lezen: Diana Bishop is namelijk een expert in alchemie en bevind zich over het algemeen in de bibliotheek waar ze oude manuscripten bestudeert.

Ik heb nog niet genoeg gelezen om er een mening over te hebben, weet nog te weinig over de personages om een band met ze te voelen, maar hopelijk komt dat nog. Het is wel een boek dat, als ik eenmaal begin te lezen, niet neer kan leggen. Het is waarschijnlijk geen goed idee om het dan voor het slapen gaan te lezen, of wel?

Hal Elrod – The Miracle Morning
Heel eerlijk: ik heb nog geen enkele pagina van dit boek gelezen. Ja, I know. Waarom lees ik het niet terwijl ik wel met mijn ochtendritueel bezig ben? Nou, als ik nu op de bank ga zitten met een kop koffie dan pak ik veel liever, voor de ontspanning, A Discovery of Witches erbij. Misschien moet ik maar even een half uurtje per dag inplannen dat ik dit boek lees, huh?

Aan het kijken:

Sleepy Hollow
Sinds er maar 13 afleveringen van het laatste seizoen zijn probeer ik deze serie niet in één keer te binge-watchen en dat is moeilijk. De fantasy elementen mixed met een politie thema maken voor mij de perfecte show. Het zou zo makkelijk zijn om na 1 aflevering de volgende gewoon af te laten spelen, maar nee. Dit is een serie die ik nog even wil koesteren voordat ook deze eindigt.

Supergirl / The Flash / Arrow / Legends of Tomorrow
Marvel domineert de bioscopen, maar voor mij heeft DC de betere TV-shows. Hoe campy of cheesy je ze ook vindt: ik vind het heerlijke entertainment. De comics heb ik nog nooit gelezen dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal zoals sommige Amerikanen. (en Nederlanders? I dunno.) Superman vond ik vroeger geweldig, maar toen de film Supergirl kwam was ik helemaal om. Hallo?! Een vrouwelijke superheld met dezelfde krachten als Superman?! Yes! Dus dat ik nu zo gek ben op de series van DC is niet zo raar.

The Big Bang Theory
My happy place! De eerste 5 seizoenen kan ik bijna woord voor woord meepraten, zo vaak heb ik die afleveringen gezien. Deze serie heeft me ook echt door donkere tijden gesleept en liet me lachen op momenten dat ik niet dacht dat ik kon lachen. Ze zijn nu al bezig met seizoen 11 en als je even terug gaat naar seizoen 1 (wat ik best vaak doe) is er een hele wereld van verschil. Ik vind het echt leuk om te zien hoe de serie gegroeid en veranderd is door de jaren heen. En ze laten me allemaal nog steeds lachen, elke week weer. Wat wil je nog meer?

Scorpion
Sinds The Big Bang Theory heb ik echt een zwak gekregen voor genieën dus toen ik een paar jaar geleden Scorpion tegenkwam was ik al snel geïnteresseerd. Helemaal toen ik erachter kwam dat het gebaseerd is op het leven van de échte Walter O’Brien, een genie met een IQ van 197. Ik kan niet eens bevatten hoe het zou zijn om zo slim te zijn, maar door de serie krijg je wel een beetje een idee. Natuurlijk is het weer typisch Amerikaans en redden ze tienduizenden mensen met een klein groepje van 5 mensen terwijl in het echt honderden mensen aan zo’n probleem werken. Anyway, dat maakt het entertainment, toch? Ik vind het super. En als alle science ook nog eens klopt (zal wel, met de echte Walter als consultant) dan leer je ook veel per aflevering. I love it.

Aan het spelen:

Fall Out 4. Een videogame dat zich afspeelt op een Aarde die heel veel op die van ons lijkt, maar die net even wat anders is. Ergens in de geschiedenis hebben de schrijvers een andere keuze gemaakt om zo een wereld te creëren waar de mensheid werkte met nucleaire energie; zo hadden ze persoonlijke robots met AI, een draagbare computer voor op je arm en heel veel andere dingen die in onze wereld niet bestaan. Gelukkig maar, want de wereld van Fall Out werd verwoest in 2077 door een nucleaire oorlog tussen Amerika en China.

Jij, als Sole Survivor, loopt dus in de ruïnes van Boston met een geweer in je hand want op elk ogenblik kan je aangevallen worden door Super Mutants, Raiders, Synths, Feral Ghouls of een door de straling gemuteerd beest. Een erg vriendelijke wereld is het dus niet, maar gelukkig is de mensheid wel zo standvastig dat er op bepaalde plekken vestingen zijn gevestigd. Zo krijg je allemaal quests terwijl je probeert uit te zoeken waarom jij het als enige hebt overleeft.

Ik was al fan van Skyrim en als ik eerder had geweten dat Fall Out van dezelfde makers was, dan had ik dit spel waarschijnlijk veel eerder opgepakt. Nooit gedacht dat ik een game zoals deze zo leuk zou vinden.

Stardew Valley. Als ik even geen zin heb om mensen en monsters overhoop te schieten zet ik dit spel op. Compleet bedacht en gemaakt door 1 man, dit spel geeft je meerdere keuzes om je leven te leiden. Je krijgt een groot stuk land, de oude boerderij van je opa, en daar kan je mee doen wat je wilt. In het dorp kan je vrienden maken, je kan een expert worden in vissen, in de mijnen kan je tegen monsters vechten en bouwmaterialen verzamelen. Het lijkt zo’n simpel spel als je het voor het eerst speelt, weer zo’n boerderij-simulatie, maar het is zoveel meer dan dat.

Ik heb zelfs een paar pagina’s in mijn bullet journal toegewijd aan dit spel omdat ik niet wil vergeten wat ik ook alweer aan het doen was de laatste keer. En ik moet natuurlijk bijhouden hoe het met mijn verzamelingen gaat en of ik ze al in kan leveren voor een cadeau in het spel. Wanneer ik eenmaal aan het spelen ben moet ik echt een oog op de klok houden want anders kan ik zo uren doorbrengen zonder dat ik door heb hoe laat het is.

Personal Instagram Challenge:

#myweekofmornings– Voor deze uitdaging probeer ik elke ochtend na het wakker worden minstens 1 foto te maken en op Instagram te zetten. Omdat ik deze week natuurlijk ook bezig ben met vroeger opstaan en een ochtendritueel creëren past het er heel goed bij en tot nu toe is het ook een heel goed hulpje om me ’s ochtends uit bed te krijgen.

Laat een reactie achter