Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het klinkt zo heerlijk cliché en eigenlijk krijg ik er de kriebels van, maar het is zo toepassend. Nu is het niet zo dat ik van plan ben om een heel ander mens te worden, maar ik ga wel werken aan alles dat me tot nu toe heeft weerhouden om mijn dromen achterna te gaan. Ik ben niet mijn negatieve zelfbeeld en wil mezelf daar in de toekomst niet al te veel meer mee identificeren, hoe moeilijk dat ook zal worden. Oude gedragingen wil ik veranderen en slechte patronen ga ik doorbreken. Gelukkig heb ik de afgelopen maand in Frankrijk (privileged!) de kans gehad om mijn hersenen te laten werken en te bedenken hoe ik het in 2019 ga aanpakken. Wat ik allemaal over mezelf geleerd heb de afgelopen maand? Hieronder een klein overzichtje.

Stoppen met zelf-medicatie

Holy. Shit. Is dit serieus het eerste dat ik type, en nog wel op m’n blog? Terwijl bijna niemand hiervan weet? I guess so. Ik heb dus een probleem met… (en hier stoppen mijn vingers met typen, want ik heb dit tot op heden nog maar aan één persoon verteld en holy anxiety Batman! Ik weet dat het beter is om het toe te geven, maar blijkbaar ben ik daar nog niet helemaal klaar voor. Hopelijk kan ik snel zeggen dat ik hiervoor hulp heb gezocht en waar ik een probleem mee heb.)

Oude patronen doorbreken, nieuwe patronen creëren

Slechte gewoontes wil ik heel graag vervangen door goede: stoppen met roken en zelf-medicatie, mezelf niet meer verstoppen van de rest van de wereld en mezelf meer laten zien, beter voor mezelf zorgen door onder andere meer te gaan bewegen. Een paar jaar terug vond ik het geweldig om verhalen te schrijven en ik mis dat nu: het tot in het midden van de nacht achter de computer te zitten in een door mij gecreëerde wereld en mijn personages leren kennen. Ook mis ik het fotograferen en dan vooral het besef dat ik écht wel mooie foto’s maak. Ik moet gewoon niet meer luisteren naar dat stemmetje dat me weer terug transporteert naar de momenten dat ik foto’s moest verwijderen omdat iemand vond dat zij er niet goed uitzag. Dat was haar probleem, niet de mijne; dat weet ik nu.

Mijn passies van vroeger weer oppakken

Zoals ik al aangegeven heb wil ik weer gaan schrijven en fotograferen. Nu ben ik daar al mee bezig geweest de afgelopen maand (heb zelfs de bruiloft van m’n Franse zusje mogen fotograferen!) en voel ik de goede soort kriebels in mijn buik als er een idee in me opkomt. Voor het nieuwe jaar heb ik ook echt veel ideeën en hoop ik dat m’n oude gedragspatronen me dit keer niet in de weg gaan staan. Sowieso zal Trystana (fictief personage) me wat aandoen met haar hoorns als ik dit jaar weer oversla om haar verhaal te vertellen en de persoon op wie zij gebaseerd is zal hopelijk precies hetzelfde doen. (Hoewel zij geen hoorns heeft… hoop ik.) En uiteraard hoop ik weer meer te gaan bloggen, niet omdat ik zonodig volgers en al dat soort ongein nodig heb, maar omdat ik het leuk vind en omdat het helpt van me af te schrijven.

Mensen helpen als ervaringsdeskundige

Yep. Dit idee kwam de afgelopen maand bij me op toen ik wat actiever en – vooral – interactiever werd op Instagram. Daar heb ik een aantal vrouwen gevonden wie ook vechten tegen psychologische stoornissen. Nu ben ik sowieso al iemand die het liefst een ander helpt dan zichzelf (*facepalm*), maar holy shit – we hebben hulp nodig, mensen. En dat ga ik geven ook dit jaar! Positieve berichtjes, ervaringen delen, tips geven over hoe we sommige dingen doen… Wat voor mij heeft gewerkt hoeft natuurlijk niet voor een ander te werken, maar een andere blik kan je wel helpen om je focus te shiften. En dan heb ik ook nog een idee dat ik wil verwerken in mijn fotografie bedrijf, maar dat hou ik nog even een beetje geheim tot ik het goed heb uitgewerkt.

Het ziet ernaar uit dat 2019 goed zal beginnen en laten we hopen dat het zo blijft! Ga je met me mee op reis dit jaar?

Laat een reactie achter