Mijn week van ochtenden

Een tijd terug kwam ik #myweekofmornings tegen op Instagram en vond dat wel een leuk idee voor een persoonlijke uitdaging:Β  een week lang elke ochtend een foto nemen, een klein foto-verslag van mijn vroege ochtenden.Β Ik heb in maart al een goede poging gedaan, maar helaas ging het toen niet verder dan vier dagen. Deze week heb ik dus elke ochtend vlak na het wakker worden een foto gemaakt. Geen selfies, maar wel ander soort foto’s die bewijzen dat ik vroeg uit bed was.

Maandag

Tijdstip van foto: 7:58 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ˜€

Zondagochtend zat ik om 8:29 uur pas in de huiskamer en niet op het balkon, want rond dat tijdstip is de zon helaas alweer te hoog boven het gebouw en zit ik dus in schaduw. Toen ik maandagochtend iets vΓ³Γ³r 8 uur wakker werd en de zon op het balkon zag schijnen, wist ik niet hoe snel ik uit bed moest klimmen.

Ik was meteen klaarwakker (wonder!) en ging van de badkamer naar de keuken naar het balkon. Met een diepe zucht ging ik in het warme zonnetje zitten met mijn kop koffie en A Discovery of Witches.

Zo wil ik elke dag wel wakker worden.

 

 

 

Dinsdag

Tijdstip van foto: 7:42 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ˜€

Dinsdag werd ik een beetje op dezelfde manier wakker als maandag: zodra mijn ogen een klein stukje open waren spiekte ik even door de gordijnen heen en zag de zon. Ze scheen heerlijk warm op mijn balkonnetje, precies op de plek waar mijn tafeltje aan de railing hangt en mijn bankje staat.

Ik geloof dat ik nog nooit zo snel mijn ritueel in de badkamer heb voltooid als deze afgelopen week: zelfs met de nieuwe toevoegingen aan mijn ochtendritueel. Naast verzorging probeer ik ook meer te bewegen, maar helaas isΒ  het elke ochtend zo geweest: Snel, snel, snel alles doen want ik wil nog in de zon zitten voordat het weg is!

 

 

Woensdag

Tijdstip van foto:Β  8:30 uur
Hoe werd ik wakker: 😐

Maandag gedurende de dag kreeg ik opeens last van een migraine die maar niet helemaal weg ging. Vier dagen lang liep ik dan ook met een bonkend hoofd en af en toe een lichtflits hier en daar.Β Woensdagochtend werd ik er zelfs mee wakker toen mijn wekker af ging om 7:00 uur. Ik nam een aspirine in en ging weer even liggen, waarna ik me iets beter voelde. Maar mijn woensdagochtend was helaas niet zo goed, waardoor ik dus ook niet op mijn balkon ging zitten en mijn ochtendritueel even links liet liggen.

 

Donderdag

Tijdstip van foto: 6:44 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ™

Donderdagochtend was een herhaling van woensdag. Ik werd weer wakker met hoofdpijn en besloot om weer in bed te blijven liggen, in plaats van me te richten op mijn ochtendritueel.

Ik kwam uiteindelijk rond 9 uur mijn bed uit en besloot om te doen alsof ik niet eerder wakker was geworden. Dit was de eerste ochtend dat ik bijna mijn hele nieuwe ochtendritueel heb voltooid!

 

Vrijdag

Tijdstip van foto: 9:09 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ™

De migraine was eindelijk weggegaan in de loop van de vorige dag, maar de nasleep blijft altijd klote. Zo werd ik vrijdagochtend wakker gemaakt door de wekker, maar drukte die al snel uit om me nog een keer om te draaien. Ik had in de afgelopen paar dagen teveel van mezelf gevraagd terwijl ik met die migraine rondliep en dat bleek in mijn energieniveau van vrijdag.

Ik werd te laat wakker om in het balkon-zonnetje te gaan zitten en terwijl ik nog even bleef liggen begon ik Frankrijk te missen, waar ik met open ramen kan slapen en niets anders dan natuurgeluiden hoor. Dat is in Amsterdam wel anders.

 

 

Zaterdag

Tijdstip van foto: 9:04 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ˜€

De eerste ochtend dat ik zonder een zwaar of bonkend hoofd wakker werd en ik merkte het gelijk! Mijn nieuwe ochtendritueel werd heel snel voltooid en zodra ik in de huiskamer zat met mijn kop koffie was ik met van alles en nog wat bezig. De rest van de dag was ik net zo productief als ’s ochtends!

 

 

Zondag

Tijdstip van foto: 8:12 uur
Hoe werd ik wakker: πŸ™‚

Geen wekker op zondagochtend en toch werd ik vanzelf om 8 uur wakker. Nadat ik de gordijnen open had gedaan bleef ik nog een uurtje in bed liggen met een muziekje op de achtergrond.

Ik moet me nog even blijven focussen op mijn ochtendritueel, maar over het algemeen gaat het beter dan toen ik vorige week startte. Het zou zomaar kunnen dat ik mezelf binnenkort een ochtendmens zal noemen. Who knows?

Laat een reactie achter