Leuke dingen van deze week

1. Vroege ochtenden

In de afgelopen paar maanden dat ik hier en daar even werkte aan mijn dagstructuur bleef één ding hetzelfde: ik kon niet vroeg opstaan. Het maakte niet uit hoe laat ik de avond ervoor naar bed was gegaan, ochtenden waren écht niet mijn ding. De afgelopen vijf dagen heb ik daar absoluut geen last van gehad en ik moet zeggen: ochtenden zijn zo slecht nog niet. Natuurlijk is er het voordeel van de zon die elke ochtend op mijn balkon schijnt en dus ook in mijn slaapkamer wanneer ik de gordijnen open doe. Die warme zonnestralen nodigen me dan gelijk uit om erin te gaan zitten op m’n bankje met een kop koffie en dat heb ik over het algemeen dus gedaan deze week. Wie weet word ik nog wel eens een echt ochtendmens.

2. Bloggen en schrijven

Het voelt weer goed om te schrijven. Ik heb het gevoel alsof ik nu echt dichtbij mijn blog-stem aan het komen ben, waardoor het allemaal wat makkelijker zal gaan in de toekomst. Op dit moment zijn de backspace en delete knop mijn beste vrienden die niet alleen voor een type-fout te pas komen; ze halen zo hele lappen tekst weg die ik toch niet zo leuk geschreven vind. Op mijn blog is dat niet zo’n groot probleem; korte artikelen zijn makkelijker te vullen dan een kort verhaal van 5.000 woorden. Daarom blijf ik achter de schermen nog even werken aan mijn fictie voordat ik het deel, maar YAY! Ik ben weer aan het schrijven!

3. Positief dagboek bijhouden

Op een gegeven moment in therapie ging het beter met me en stopte ik met het bijhouden van mijn positief dagboek. In de tijd die daarop volgde en ik weer terugviel in oude patronen was ik vergeten hoeveel het me hielp. In plaats van me te focussen op de dingen die wel goed gingen, ging mijn aandacht meer uit naar het negatieve. Sinds ik het weer aan mijn dagen heb toegevoegd afgelopen maandag merk ik al een heel verschil in hoe ik naar mezelf en mijn acties kijk. Alle dingen waarvan ik denk ‘Dat wil ik opschrijven’ gaan in het notitieboekje en elke keer dat ik het open en door de pagina’s blader moet ik gewoon glimlachen. Mijn leven is zo slecht nog niet. 🙂

4. Balkonleven

Over een goed leven gesproken. Ik vind het echt heerlijk om ’s ochtends op het balkon in de zon met een kop koffie de dag te beginnen. En ’s middags, wanneer het buiten en in de huiskamer te warm is, is het achter op het balkon heerlijk koel. Sunny is daar ook veel te vinden overdag want het scheelt echt een aantal graden met de huiskamer, waar de zon voor het grootste deel van de dag op schijnt. Ik heb ook al plannen om de inrichting voor volgend jaar te veranderen, de kast moet sowieso geschilderd worden en ik wil toch op zoek naar iets dat wat comfortabeler zit op het smalle leefgebied.

5. Kleurrijke kleding

Het is iets minder dan in de donkere wintermaanden, maar ik zie nog steeds veel mensen in zwart, wit of denim rondlopen. We zijn echt bang voor kleur, lijkt wel. Ik zou het zelf ook meer op straat moeten dragen, maar thuis loop ik graag in kleurrijke kleding. Je word er lekker vrolijk van en als ik in mijn favoriete outfit van gisteren en vandaag langs de spiegel loop moet ik gewoon even glimlachen. Geel, roze en groen – wat een combi! 😀

Laat een reactie achter