De week dat mijn angststoornis weer de controle nam

Tja… De titel van vandaag zegt al genoeg. De afgelopen week was niet zo denderend en ik kwam weer heel erg vast te zitten in mijn oude patronen. Het feit dat ik achteraf wat posts online moest zetten omdat ik was vergeten ze in te plannen zegt al genoeg over mijn mindset van de afgelopen week. Ik was vergeetachtig of weer in de vermijdingsstand en ik heb geen idee waarom.

OkΓ©, eigenlijk weet ik wel waarom, maar om het hardop toe te geven is moeilijker dan ik zou willen toegeven.

Mijn ouders hebben namelijk een bod gedaan op het huis aan de overkant en de makelaar heeft in feite al gezegd dat het voor hen is. Dat betekent dat dit huis binnenkort helemaal van mij alleen wordt en ik het van mijn ouders ga huren. Dat betekent weer dat ik op zoek moet naar een baan wat ik al 13 jaar niet heb gedaan. Ik zal mijn CV moeten maken en gaan solliciteren en laat het nou net zo zijn dat ik mezelf absoluut niet kan verkopen. Oh, en daar komt ook nog bij dat ik iets wil gaan doen dat ik echt leuk vind terwijl mijn vader alleen maar wil dat ik iets ga doen en het niet uitmaakt of ik het leuk vind of niet.

Dus YAY, m’n angststoornis is weer hevig aanwezig waardoor ik vast ben komen te zitten. Ik kan wel janken, zoveel angst bezorgt het me allemaal.

Iets waarvan ik dus eigenlijk blij van hoor te worden, een eigen huis, bezorgt me stress en zorgt ervoor dat ik me weer helemaal terug trek in mijn negatieve gedachten. Want wie zou mij nou willen aannemen? Wat voor werk wil ik doen? Het liefst startte ik m’n eigen bedrijf en schrijf ik KFAB Foto in bij de Kamer van Koophandel, maar ik geloof niet dat dat in deze tijd zo’n goed idee is.

Ik ben nu open over mijn problemen hier, maar ik geloof niet dat iemand het ooit leest dus wat voor nut heeft het? Het zal waarschijnlijk een slim idee zijn om het te bespreken met mijn vader, maar ik kan me zijn reactie al helemaal voorstellen. “Je moet gewoon gaan werken, maakt niet uit of je het leuk vindt of niet.”

Welkom in mijn hoofd, waar het een ware chaos is.

 

Laat een reactie achter