De week dat ik weer begon met bloggen

Vorige week stond er ineens weer een blogje van mij online, na bijna een jaar inactiviteit. Een heel verhaal over wat er in die tijd is gebeurd en het begin van mijn nieuwe avontuur in het zuiden van het land. Het gaat veel beter met me sinds ik in Kerkrade woon, weg van de drukte van de grote stad, en dat heb ik deze week gemerkt qua productiviteit. Ik hoor wel nog steeds een stemmetje dat graag nóg meer had gedaan, maar die stem is veel zachter dan voorheen en kan ik bijna niet verstaan, dus dat is een goede vooruitgang. Ik vraag niet meer teveel van mezelf en laat de dingen tegenwoordig wat natuurlijker gebeuren en niet zo geforceerd en dat voelt heel erg goed. Hoewel ik mezelf vandaag wel een beetje aan het forceren ben om dit te schrijven, want ik wil graag starten met mijn Sunday Summary serie.

Het concept is simpel: een samenvatting schrijven op zondag over de voorgaande week en wat ik allemaal heb gedaan. Hoe ik het doe kan veranderen; vorig jaar schreef ik er één waarin ik per dag vertelde wat er was gebeurd en een andere als een lijstje. Vandaag heb ik zin om het meer als een verhaal te schrijven en volgende week zien we wel wat er gebeurd. Het is nog een work-in-progress, maar ik heb er zin in om te ontdekken wat er vanaf nu allemaal gaat gebeuren.

Bloggen

De afgelopen week ben ik veel bezig geweest met mijn blog. Zoals je wellicht hebt gezien is de look van mijn website veranderd in de laatste paar dagen; dankzij Naomi van Deliciae Design heb ik nu een mooi, nieuw thema om mee te werken. Het vorige thema vond ik nog wel leuk, maar des te meer ik er naar keek, des te rommeliger het werd. Tijd voor iets nieuws dus en ik ben er zo blij mee! Heerlijk simpel yet stylish, de kleuren passen veel meer bij de look die ik wil en het is een stuk moderner dan wat ik eerst had. Met de omgeving aangepast en opgeruimd heb ik extra veel zin om aan de slag te gaan en mooie content te creëren. Zo ben ik achter de schermen bezig met artikelen schrijven waar ik wat meer tijd in aan het stoppen ben. Ik ga nog één artikel over een negatief zelfbeeld afmaken om de kleine serie van vorig jaar te voltooien en dan kan ik verder met artikelen over angststoornissen, depressies en andere psychologische problemen.

Fotograferen

Mijn fotografie ben ik ook weer langzaam aan het oppakken. Woensdag ben ik naar de opslag gereden en heb ik met mijn vader de inboedel van de ene kant naar de andere verschoven om mijn fotografie studio mee te kunnen nemen. Die ga ik de aankomende week even neerzetten om er mee te spelen en te kijken of ik nog weet hoe het werkt want ik mag binnenkort voor fotograaf spelen! Ik ga voor wat vrienden foto’s maken en dat is een mooie kans om mijn portfolio uit te breiden zodat ik binnenkort ook op KFAB Foto wat actiever kan worden. Er staan ook wat andere dingen onder voorbehoud op de planning waarvan ik hoop dat ze door gaan: In Juni vieren een aantal kennissen hun 50e verjaardagen en op dat grote feest mag ik ook foto’s maken; Met mijn nichtje ga ik binnenkort ook afspreken voor een fotoshoot want ze wil graag professionele foto’s; De buurvrouw wilt graag een shoot met haar familie en ik hoop dat ik dat ook mag doen! Er staat dus al genoeg in de planning om een mooie start te maken voor mijn bedrijf. 

Family life

Eén van de redenen waarom mijn vader ons heeft verhuisd naar Kerkrade is de familie die hier al woonde. Mijn moeder haar oudste broer woont nu 10 minuten bij ons vandaan en zijn dochter, mijn nicht, woont praktisch bij hun om de hoek. De keren dat ik mijn familie in Amsterdam zag kon ik elk jaar op één hand tellen, maar als het hier zo door gaat als de afgelopen twee maanden dan kom ik binnenkort vingers en handen tekort. Deze kant van de familie heb ik nu al vaker gezien dan die in Amsterdam en ik kan niet in woorden omschrijven hoe leuk ik dat vind. Gisteravond zijn we weer bij ze op bezoek geweest en heeft de man van mijn nicht heerlijk voor ons gekookt. Ik ben zó blij dat ik nu weer normaal aan het eten ben, want anders had ik er niet zo van kunnen genieten zoals ik heb gedaan. Maar het leukste vind ik nog wel het contact met de familie; hopelijk gaan we nog heel veel leuke dingen met ze doen!

Productiviteit

Doordat ik nu andere dingen doe dan continu Netflix te kijken of games te spelen heb ik veel meer zin en tijd om productief bezig te zijn. De afgelopen week heb ik veel gewerkt aan mijn blog en social media accounts. In Canva heb ik stijlen ontwikkeld om updates mee te plaatsen op de verschillende platforms en nu ik daar klaar mee ben kan ik eindelijk lekker aan de slag! Met mijn fotografie equipment in huis kan ik ook daar lekker mee aan het werk, want ik heb onder andere een nieuwe profielfoto nodig. Ook hoop ik weer te beginnen met het maken van flatlays en stock foto’s om hier te gebruiken.

Enfin

Heel wat goede dingen, dus. En ik hoop dat er in de toekomst nog veel meer bij zullen komen. But tell me – hoe was jouw week?

Laat een reactie achter