De mindere dingen van deze week

Morgen komt er een Sunday Summary aan die ik al de hele week aan het bijhouden ben met wat ik elke dag heb gedaan. Het wordt een lange post en is echt geschreven als een dagboek. Ik verwacht ook niet dat er veel mensen zullen zijn die het in z’n totaliteit zullen gaan lezen, maar voor mezelf was het een goede ervaring. Zo kon ik tenminste bijhouden wat ik allemaal heb gedaan en het beter onthouden. Als ik het niet elke dag had bijgehouden zou ik waarschijnlijk morgen moeite hebben om alles te herinneren.

Vandaag heb ik een mindere dag, die ik het liefst niet zou willen onthouden. Niet zo zeer omdat het geen goede dag is, maar meer omdat ik me niet lekker voel. Met m’n gezondheid gaat alles nog goed, maar mentaal zit ik er vandaag even doorheen. Ik heb spanning in m’n nek waardoor ik hoofdpijn krijg en m’n energieniveau ligt weer eens heel erg laag. Normaliter zou ik niet gaan schrijven als ik me zo voel, maar ik wil nu eens kijken waarom ik die spanning in mijn lichaam aan het vasthouden ben.

Ik heb vannacht goed en genoeg geslapen, het weer is nog steeds mooi, ik ben lekker bezig met m’n blog. Waarom voel ik me zo?

Ik heb bij lange na niet zoveel foto’s gemaakt deze week zoals gepland.

ABC Objects:

Op de planning stond dat ik deze week foto’s wilde maken voor mijn ABC Objects project en had ik vandaag eigenlijk 9 foto’s willen bewerken. Ik heb 0 foto’s gemaakt en daarom ben ik tegelijkertijd boos en teleurgesteld. De ideeΓ«n voor de foto’s had ik vorige week helemaal uitgewerkt, de hele lijst van A tot Z is compleet en toch kon ik me er niet toe zetten om de foto’s te maken.

Ik blijf mezelf vergelijken met anderen en, stom genoeg, met mezelf van 10 jaar geleden. Ik maakte toen veel meer foto’s dan ik in de afgelopen jaren heb gedaan, waardoor ik toentertijd steeds beter werd. Dat is nu natuurlijk gestagneerd en hoewel ik geen slechte foto’s maak zijn ze in mijn hoofd lang niet zo goed als toen.

The Wardrobe Project:

Wat ik ook wilde doen was mijn klerenkast weer een beetje uitmesten en foto’s van de kleding te maken om te gebruiken in de Stylebook app. Ik had dit vorig jaar al gedaan, maar toen ik m’n nieuwe telefoon kreeg ben ik alles kwijtgeraakt en moet ik zodoende helemaal opnieuw beginnen.

Het is een groot project want ik heb veel te veel kleding en alle foto’s moeten bewerkt worden zodat ze een transparante achtergrond hebben. Het plan was om elke dag een paar items te fotograferen, maar ook dat heb ik niet gedaan.

~~~

Dus nu zit ik me af te vragen waarom. Is het mijn faalangst of ben ik gewoon lui? Heb ik toch weer teveel hooi op m’n vork genomen en vraag ik teveel van mezelf? Ik ben wel goed bezig met mijn blog en heb daarvoor wel een aantal foto’s gemaakt, maar in mijn hoofd tellen die niet mee. Ik wilde aan bovenstaande projecten werken en precies daarvoor heb ik helemaal niks gedaan.

Dit is mijn probleem dus altijd: als er iets niet goed gaat komt dat stemmetje van mijn negatieve zelfbeeld veel harder binnen. In mijn hoofd schreeuwt het dan naar me, dat ik nooit iets goed kan doen en waarom zou ik het blijven proberen? De neiging om beide projecten te negeren is op dit moment heel groot.

Het is waarschijnlijk beter om dit weekend even afstand te nemen en er goed over na te denken. Wil ik deze projecten echt wel doen of zit iets anders me dwars? Wat zou jij doen als jij mij was?

Laat een reactie achter