De hersenspinsels van vandaag

Terwijl ik bezig ben met plannen maken en met wat kleine testjes op mijn blog, vraag ik me opeens af waarom ik dit allemaal aan het doen ben. Waarom gooi ik mezelf weer in iets waarvan ik weet dat ik binnenkort alweer ga stoppen? Die fucking negatieve stem houdt maar niet op en ik weet dat ik er niet naar moet luisteren, maar het is zó moeilijk! Het helpt op dit moment ook niet dat ik ziek ben, dan voel je je sowieso erger dan normaal, maar dat perfectionistische stemmetje vind het een perfect excuus om alles weer vooruit te schuiven.

Door dat perfectionistische stemmetje vergeet ik heel snel dat ik wél dingen heb gedaan. Heb ik alles dat ik wilde doen, kunnen doen? Nee, maar ik heb in ieder geval wel wát gedaan. Er is een tijd in mijn leven geweest dat ik die dagen met beide handen had aangegrepen om (bijna) de hele dag te kunnen slapen; iets dat ik deze keer niet heb gedaan. Deze keer heb ik mezelf wat extra gepusht om toch nog wat voor elkaar te krijgen en dat is gelukt.

Dus waarom vind ik het nodig om mezelf te straffen? Waarom laat ik dat stemmetje mijn dag bepalen?

Omdat ik van mezelf altijd te veel moet. Als ik iets in mijn hoofd heb dat ik wil doen, had ik het liever gisteren gedaan dan vandaag en dan nog: liever vandaag dan morgen. Het feit dat er iets is gebeurd waar ik geen controle over had (ziek worden) vergeet ik voor het gemak maar even, want ik had vorige week een idee in mijn hoofd en dat is niet gebeurd. Ik heb wederom bewezen dat ik niks kan, dat de ideeën die ik heb niet uitgewerkt zullen worden en nog steeds op papier blijven staan. Het is dit keer weer mijn eigen schuld dat niet alles gedaan is.

Ik heb elke dag, de hele dag, een gesprek met mezelf dat nooit op houdt.

Zou je niet eens op staan van de bank met je luie kont? Je moet nog zoveel doen!
Ik heb mijn zieke lijf net nog naar de supermarkt gesleept en ben met Sunny op straat geweest. Ik ben moe.
Maakt niet uit, er zijn nog meer dan genoeg andere dingen om te doen! Weet je nog dat je met terugwerkende kracht de uitgelichte afbeeldingen op je blog wil aanpassen? Die foto’s moet je nú maken!
Ik heb vanochtend de flitser in de huiskamer gezet zodat ik die foto’s kan maken wanneer ik niet meer zo duizelig ben als ik vooroverbuig. Decoraties zetten zichzelf niet op een leuke plek neer.
Maar als je het nu niet doet vergeet je alle ideeën die je hebt terwijl je hier ligt te niksen!
Ik schrijf nu alles op in het notitieboekje dat ik heb omgedoopt tot Ideeën Boek. En ja, ik heb ook altijd een pen bij de hand.
Is niet goed genoeg. Je moet van die bank afkomen en iets doen! Je moet wat doen!

Leuk hoor, zo’n negatief zelfbeeld. Het laat je niet eens met rust wanneer je ziek bent.

Laat een reactie achter