De eerste week van 2019

Het feit dat ik geen idee heb hoe deze blog te starten zegt al genoeg over de eerste week van het nieuwe jaar: het is traag van start gegaan. Gelukkig had ik de eerste week al ingepland toen ik nog in Frankrijk was, want uiteraard kwam ik woensdagavond enthousiast thuis met het idee dat ik de volgende ochtend hard aan de slag zou gaan… Om wakker te worden met een virus! En het meest irritante is nog wel dat het niet meteen doorzette tot een verkoudheid of griep, maar tot op de dag van vandaag me alleen maar moe en sloom maakt waardoor ik op half vermogen werk. Desondanks dat heb ik wel geprobeerd te werken en dingen te ondernemen, maar vooralsnog heb ik daar echt weinig energie voor. Hopelijk komt daar snel verandering in, want ziek zijn is gewoon niet leuk.

Dus, mijn week, want dit is niet voor niets de Sunday Summary:

Dinsdag. 1 januari. Happy New Year! Voor mij betekende dat: koffers en tassen inpakken! Ik zat nog in Frankrijk, waar ik nu ook nog wel zou willen zitten, en was me al aan het voorbereiden op alle plannen die ik had gemaakt tijdens de vakantie.

Woensdag was reis-dag. ’s Avonds thuis aangekomen, begonnen met koffers en tassen uitpakken, op de bank in slaap gevallen. Zo’n dag waarop je helemaal niks doet omdat je niks kan is vermoeiender dan je zou denken.

Donderdag, 7:00 uur: ik werd wakker en voelde meteen dat er iets niet goed zat. Oh, shit. Gelukkig was het op dat moment alleen nog een kriebel in de keel en een beetje snotterig zijn, maar als ik geen stappen ondernam dan zou het kunnen dat ik ziek aan het worden was. Ik had gelukkig nog een neusspray liggen en moest toch boodschappen doen dus nam ik maar meteen wat extra vitamines mee (fruit!). Er werden nog wat tassen uitgepakt, ik ging aan het werk voor Faber Vloeren en bedacht me dat ik een betere werkplek nodig had: Bureau en tafel werden verschoven, (ik heb alles wat er op dit moment in het kantoor staat 3 keer in mijn handen gehad,) en na een paar uur had ik een grotere werkplek voor mezelf gecreëerd. Natuurlijk was ik ook meteen helemaal gesloopt, dus viel ik ’s avonds weer op de bank in slaap.

Vrijdag – zelfde symptomen, dus er gebeurde maar weinig. Ik heb wel wat gewerkt, zowel voor mijn betaalde baan als voor mijn blog, maar het ging nog steeds niet geweldig. Arme Sunny moet me op straat weer meetrekken, maar ook niet te hard want dan val ik misschien om. Mijn ogen open houden ging steeds moeilijker, tot ik een telefoongesprek had met Naomi. Zij gaat met het design voor mijn online aanwezigheid aan de slag en dankzij ons gesprek erover kreeg ik weer inspiratie. Dus pakte ik er een nieuw notitieboekje bij (uiteraard!) en ging ik alles wat overzichtelijker opschrijven dan ik had gedaan. Tegelijkertijd dronk ik een hele fles jus d’orange leeg, want: vitamines!

Zaterdag was geen goede dag. De griep was nog steeds niet doorgebroken, maar mijn ongesteldheid had zich wel een paar dagen te vroeg aangediend, dus yay – dat kon ik er ook nog wel even bij hebben. Lichamelijk ging het absoluut niet en ik heb mezelf echt moeten pushen om toch nog íets te doen: met Sunny op straat gaan was vermoeiend maar de frisse lucht was wel lekker; ik heb een paar notities kunnen maken voor het artikel van morgen en wat op een rijtje kunnen zetten voor Faber Vloeren, maar daarna ging ik liggen en sliep ik al voordat ik Netflix aan kon zetten. De rest van de dag en avond heb ik half-slapend doorgebracht.

Zondag, vandaag, gaat het nog precies hetzelfde. Ik ben er wel klaar mee nu en hoop echt dat ik me morgen beter voel. De grote hoeveelheden thee-met-honing en jus d’orange die ik heb gedronken komen me zo onderhand de neus uit! Oh, en mijn neusspray is op. Ik kwakkel vandaag nog even door, zal vanmiddag wel weer op de bank in slaap vallen, en hopen dat ik me morgen beter voel. Oh ja, morgen begin ik met hardlopen! Een normaal-functionerend lichaam zou dan wel handig zijn.

Hoe was jouw eerste week van 2019? Ben je, net zoals velen met mij, ziek of heb je daar gelukkig geen last van?

Laat een reactie achter