ABC Portraits: the remake

Hoe lang wil ik dit project al doen? Heel lang. Heb ik er in de afgelopen jaren veel aan gedaan? Absoluut niet. In de periode dat ik een fotografie cursus volgde ging het goed en maakte ik eindelijk een leuk begin aan de serie, maar zodra die cursus over was ging het project weer op de plank. Alsof ik zonder hulp van mijn leraar het niet kon.

Zo voel ik me nog steeds, maar ik weet ook wel dat dat niet waar is. Ik kan leuke foto’s maken en als ik er weer wat tijd in ga steken kan ik misschien eens echt wat doen met kfabfoto.nl. De basis kennis van fotografie heb ik in mijn hoofd; ik moet er alleen achter komen welk ezelsbruggetje voor mij werkt in verband met ISO, sluitersnelheid en al het andere dat er bij komt.

Mijn fotografie studio spullen staan al een tijd te verstoffen in het kleine kamertje terwijl ik meer dan genoeg kans heb om er iets mee te doen. Zoals bijvoorbeeld dit zelfportretten project. Ik denk dat ik dit keer wel wat andere woorden ga gebruiken, misschien meer gericht op psychologie, maar daar ben ik nog niet 100 procent over uit.

Dat ik de oude foto’s als referentie ga gebruiken weet ik wel al. Neem bijvoorbeeld de originele foto voor angststoornis: die heb ik gemaakt met hulp van mijn mede-cursisten in de studio van de leraar. Ik vertelde wat ik wilde bereiken, de leraar legde het uit, ik dacht dat ik de informatie had opgeslagen en mijn mede-cursist nam de foto. Het resultaat zie je hierboven.

Het plan is om die foto en een paar anderen zo goed mogelijk na te maken, maar over alles ertussenin weet ik nog niks. Dat zal dus nog een mysterie blijven tot er ik mee aan de slag ga. Heb jij in de tussentijd misschien een idee voor me?

Laat een reactie achter