A is voor…

Angststoornis

Irrationele angsten, negatieve gedachten – je voelt je alleen en opgesloten, verstopt in de duisternis die je zelf hebt gecreëerd. Niemand ziet het, want je hebt een masker geperfectioneerd. Tijd om het masker af te zetten.

Datum: 10/03/2015
Locatie: studio van Hugo Rompa
Fotograaf: Kim F. en de handen die de camera vasthielden waren van een klasgenoot
Gebruikt: flitslamp met snood, 50mm objectief

Hoe vaak ik het de afgelopen 4 jaar ook heb geprobeerd om na te maken, deze foto blijft voor mij echt dé uitbeelding van het woord angststoornis. Toen ik op Oudjaarsdag 2018 uiteindelijk besloot om deze in het project te houden viel er een last van me af en realiseerde ik me hoe erg ik me aan dit beeld vast heb geklampt. Het is ook mijn beeld van een angststoornis: omringd door duisternis, maar toch een beetje in het licht waar ik mezelf weer in wilde zetten al die jaren.

Nu ik het fotograferen weer aan het oppakken ben hoop ik in het aankomende jaar een paar van mijn andere ideeën voor dit woord, deze stoornis, uit te kunnen beelden. Even de skills bijschaven, de holy trinity van diafragma, ISO en sluitertijd weer onder de knie krijgen en dan hopelijk mooie foto’s delen.

Laat een reactie achter