7 DIY projecten om je interieur aan te passen

Ik val een beetje in herhaling, maar wat is Pinterest toch een geweldige website! Er staat ontzettend veel informatie op, opgeslagen als mooie foto’s of infographics, en ik ben er nu een beetje verslaafd aan. Ik heb nog nooit zoveel inspiratie opgedaan voor het veranderen van mijn interieur dan de afgelopen week.

Zoals je zelf misschien wel weet staan er heel veel DIY projecten op. Je kan het je zo gek nog niet bedenken of je kan het terug vinden op Pinterest. Nu ben ik mentaal bezig om mijn huis in te richten en om wat geld te besparen lijkt het me een goed plan om wat dingen zelf te maken. Erg handig ben ik nooit geweest, maar gelukkig heb ik wel een handige vader.

Het idee begon toen ik een paar Ikea hacks tegenkwam die ik heel erg leuk vond. Mijn oude Ikea kasten die ik al jaren heb en nu in de opslag staan kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Er zitten krassen op en andere beschadigingen dus een creatieve manier om dat weg te werken vond ik een super idee. Ik heb weliswaar de oude Expedit versie van de kasten, gekocht lang voordat Ikea het design en de naam veranderde naar Kallax, maar deze hacks kunnen ook werken voor de Expedit. De kasten die ik heb zijn 2×2 en 2×4 (of 4×2; ligt er maar net aan hoe je het neerzet).

Hacks: L | R

Die beschadigingen waar ik het net over had? Die zijn gemaakt door de plastic manden die ik in de vakken had gezet en te zwaar had gemaakt. Elke keer dat ik de mand eruit haalde sleepte het dus over het materiaal en na verloop van tijd werden die krassen steeds groter.

Met de hack zoals je het op de foto rechtsboven ziet kan ik dat helemaal wegwerken! Ik zou weliswaar niet kiezen voor eikenhout zoals afgebeeld omdat het niet in het interieur zal passen, maar de donkere kleur van de andere foto zou wel een goede match zijn.

Over de linkerfoto gesproken: dat is de andere hack waar ik helemaal enthousiast over ben. Je koopt en schildert wat houten platen en monteert die dan eromheen voor een nieuw uiterlijk. Sommige mensen hebben ook pootjes geΓ―nstalleerd aan de onderkant, wat misschien ook een leuke optie is maar ik denk dat ik het alleen bij een omlijsting hou.

Hacks: L | R

Andere Ikea hacks waar ik ook helemaal gek van ben zijn deze twee. De kast op de linkerfoto zou ik wel moeten kopen, maar gelukkig is het niet zo duur (€39,95) en zou ik het zo kunnen aanpassen. Ik wil heel graag een bankje in het open deel van de keuken dus deze zou een hele leuke optie zijn, vooral omdat ik dan gelijk ook een beetje opslag heb voor wat kleine spullen.

De rechterfoto is iets waar ik alles al voor in huis heb. Ik zou er voor kunnen kiezen om m’n grote of kleine Expedit kast te gebruiken en ik heb ook nog een wit tafelblad (dat is nu even m’n bureau). Krukjes om op te zitten heb ik ook nog, dus mocht ik toch liever een soort van bar in de keuken willen kan ik altijd dit project doen.

Hacks: L | R

Voor de volgende twee hacks heb ik al spullen in huis gehaald: verf! Ik heb een turquoise trolley die ik binnenkort met metaalverf ga veranderen zodat het (hopelijk) eruit zal komen te zien als op de linkerfoto. Voor het houten trappetje heb ik grijze, witte en licht-blauwe verf om daar hopelijk ook iets leuks van te maken.

Ik hou je uiteraard op de hoogte met foto’s wanneer ik er mee bezig ga!

Het laatste project dat ik wil maken is het bovenstaande kunstwerk van Jurg Roessen. Op een pagina van Digifoto Pro vond ik een interview met hem waar hij uitlegde hoe hij dit heeft gemaakt en nu hoop ik het op mijn manier ook voor elkaar te krijgen. Ik heb door de jaren heen redelijk veel oude camera’s verzameld en dit vind ik een hele leuke en mooie manier om een aantal tentoon te stellen in mijn huis. Het is in ieder geval een unieke manier en iets heel anders dan de camera’s op plankjes neer te zetten. Ik hoop nu alleen maar dat het ook mogelijk is voor mij om te doen, want ik zou het nu heel jammer vinden als het me niet zou lukken. Dit lijkt me zo leuk om aan de muur te hebben!

~~~

Tot dusver de DIY projecten die ik de aankomende tijd ga uitvoeren. Heb jij wel eens een DIY project gedaan? Zo ja, wat? Ik ben creatief met woorden en foto’s, maar als het om dit soort dingen gaat ben ik echt toch wel een newbie. Heb je tips voor me, laat het vooral weten!

Laat een reactie achter