5 Redenen om dankbaar te zijn

Filler post warning! Het artikel dat ik vandaag online had willen zetten laat nog even op zich wachten. Ik was er lekker mee bezig, totdat m’n vader de gang ging schuren. Sindsdien was mijn concentratie ver te vinden en kon ik me echt nergens meer op focussen behalve Assassin’s Creed: Origins. Dat heb ik nu even een tijdje gespeeld en voordat het te laat is wil ik toch nog iets online zetten want ik heb mezelf natuurlijk wel uitgedaagd om 30 dagen lang te bloggen.

Bij deze stel ik je voor aan een nieuwe filler serie, voor die dagen waarop ik niet weet wat te schrijven: Gratitude Monday! Een lijstje dingen waar ik dankbaar voor ben in deze rare tijd.

  1. Locatie: Als eerste ben ik dankbaar voor waar ik nu ben in mijn leven: de locatie en de relatie met m’n ouders en mezelf. Ik ben zo blij dat mijn vader besloot om naar Limburg te verhuizen zodat hij hier van zijn pensioen kan gaan genieten. Sinds we hier wonen gaat het met de dag steeds beter met mijn mentale gezondheid en ben ik er ook opener over tegen mijn ouders. Dat maakt de communicatie allemaal wat makkelijker. De slechte dagen zijn er nog, maar lang niet zoveel als voorheen en dat mag best gezegd worden.
  2. Gezondheid: Waar ik ook dankbaar voor ben is het feit dat het virus zich in ons gezin nog steeds niet heeft laten zien. Allebei mijn ouders hebben serieuze gezondheidsproblemen gehad waardoor ze waarschijnlijk meer risico lopen mochten ze besmet raken met COVID-19. Dat we het tot dusver hebben weten te ontwijken zorgt voor heel wat rust in m’n lijf, dus laten we hopen dat het zo blijft.
  3. Technologie: Zonder het internet, computers, telefoons en al het andere soort technologische snufjes zou deze periode er heel anders uit hebben gezien. Hoe zou de wereld de pandemie doorkomen zonder al deze dingen? We hebben nu in ieder geval de mogelijkheid om elkaar te zien en spreken via digitale wegen.
  4. Het weer: OkΓ©, het is veel warmer dan het zou moeten zijn in April, maar we focussen ons nu even op het positieve. De eerste warme zonnestralen van de lente zorgen elk jaar weer voor een beter humeur dan de donkere winterdagen. Dat we dit jaar zo vroeg al kunnen genieten van zomerse temperaturen is toch heerlijk?
  5. Dieren: Ik kan heerlijk knuffelen met Sunny en geweldig genieten van grappige honden- en kattenfilmpjes op het internet. Hier in de buurt hebben we een kleine omheining waar herten, zwijnen en geiten rondlopen en daar ga ik graag naar toe om ze even te voeren. De herten komen zelfs naar het hek en eten uit mijn hand!

~~~

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

 

Laat een reactie achter