5 Plannen om de dagen mee te vullen

Nadat ik eergisteren de Sunday Summary had geschreven begon er iets aan me te knagen. Ik heb veel tijd en in deze periode ook motivatie om dingen te doen, maar ik heb er de laatste paar weken niets mee gedaan. Omdat ik de angst rondom het virus de afgelopen maand de boventoon heb laten voeren in mijn leven is het misschien een idee om juist de dingen die ik leuk vind te gebruiken om mezelf af te leiden. Bijna alles dat ik wil doen kan ik thuis doen, dus waarom niet?

Wat er ook gebeurd, als ik ook maar 1 ding van de onderstaande lijst gedaan heb zal ik al heel blij zijn!

Bloggen

Toen ik zondag in WordPress op ‘publiceren’ had geklikt pakte ik er een notitieboekje bij en maakte ik een lijst van de ideeën voor mijn blog. In de post was het meer een opmerking bedoeld als grapje, maar nu ik de lijst zo voor me zie heb ik inderdaad meer dan genoeg ideeën om een hele maand te vullen. Van psychologie gerelateerde artikelen tot aan het delen van mijn favorieten; alles is mogelijk.

Ik wil al jaren eens kijken hoe het is om elke dag te bloggen, dus misschien is het nu wel de juiste tijd ervoor. Het is een goede afleiding van de echte wereld, maar toch een beetje deel uitmakend er van. Ik ben nu al redelijk goed bezig en vraag me af waarom ik het niet probeer vol te houden. Als persoonlijk experiment om te kijken of ik het kan en als het niet gaat, of ik me zo kan aanpassen dat ik niet meteen boos ben op mezelf.

In het verleden voelde ik altijd heel veel druk wanneer ik ging bloggen omdat ik eigenlijk te veel tegelijk wilde doen. Vandaar dat ik het nu anders moet aanpakken. Nu heb ik een hele lijst met ideeën die ik graag wil uitwerken, maar ga ik me daar niet stug aan vasthouden zoals eerdere pogingen. Mocht ik nou eens zin hebben om iets anders online te zetten dan in de planning staat mag dat ook. Het gaat er uiteindelijk gewoon om dat ik elke dag íets online zet. En hey, het is mijn blog; whatever I want to do is fine. 🙂

Fotograferen

Ik heb nog steeds een paar onafgemaakte projecten liggen (ABC Portraits, bijvoorbeeld) dat ik heel graag wil afmaken. Voor die serie van foto’s wil ik nogal gecompliceerde technieken gebruiken, dus misschien is het een idee om eerst op een andere manier te oefenen. Als ik niet al een ander project klaar had liggen was het misschien wat moeilijker geweest, maar gelukkig heb ik er wel 1: ABC Objects!

Voor beide bovenstaande projecten ga ik het alfabet af: ABC Portraits is bedoeld als een serie van zelfportretten beginnend bij A (angststoornis) en eindigend bij Z (zonnestraal). ABC Objects zijn, obviously, objecten van A tot Z. Sommige woorden zijn hetzelfde, maar over het algemeen wil ik proberen zo veel mogelijk verschillende dingen uit te beelden.

Met de objecten kan ik dus beter experimenteren, want dan hoef ik me ook nog niet druk te maken om hoe ík op de foto sta. Dat is ook een dingetje waar ik me ook weer even op moet richten: m’n zelfbeeld. But that’s an entirely different story.

En als het foto’s maken voor ABC Objects toch niet lukt, wil ik wel m’n camera erbij pakken om foto’s te maken voor mijn blog. Hoe het dan ook gaat gebeuren: ik zal foto’s maken de aankomende tijd!

Lezen

Ongelezen boeken heb ik in overvloed. Hoewel ik op Instagram had aangegeven dat ik er genoeg had, heb ik laatst toch nog 2 nieuwe boeken aangeschaft die erbij zijn gezet in de boekenkast. Voldoende leesvoer, maar dan is het weer de vraag: Met welke van de 18 ga ik beginnen? Ik ben dan zo geneigd om iets te pakken dat ik al heb gelezen (bv. de Dark-Hunter serie van Sherrilyn Kenyon) omdat ik de personages mis, maar als ik dat doe mis ik ook de nieuwe personages die ik nog niet ken. Oh, wat een dilemma.

Ga ik terug naar de personages die ik al ken en al een paar jaar niet heb bezocht? Of zal ik nieuwe personages ontmoeten die misschien net zo leuk zijn? M’n hart zegt dat ik heel graag terug wil naar de wereld van de Dark-Hunters (ik hou zoveel van deze serie dat ik het symbool op m’n pols heb laten tatoeëren!), maar m’n verstand zegt dat ik eindelijk eens de ongelezen boeken in de kast moet lezen.

Wat ook een leuke bijkomstigheid is: wanneer ik meer lees krijg ik over het algemeen altijd inspiratie om zelf weer de pen op te pakken en dat sluit weer mooi aan bij het volgende plan.

Schrijven

Om aan mijn fictie te werken heb ik eigenlijk niets anders nodig dan pen en papier en is het mogelijk om dat overal te doen; vooral thuis. Ik kan zittend aan mijn bureau eindelijk de wereld beschrijven die al jaren in m’n hoofd zit of in een stoel in de tuin (en in de zon!) werken aan een oud idee dat al te lang ligt te verstoffen. En bloggen valt natuurlijk ook onder schrijven. Opties genoeg om daar weer eens mee aan de slag te gaan.

Het enige dat een beetje roet in het eten zou kunnen gooien is mijn inspiratie. Dat kan van de ene op de andere dag veranderen en de personages kunnen opeens stil zijn en me hun verhaal niet vertellen. Laten we hopen dat dat niet zal gebeuren. 🙂

Iets dat ik ook wil doen is mijn verhalen aanbieden als ebook. Ik vraag me dan wel af of daar überhaupt wel animo voor zou zijn, maar dat is wellicht een kwestie van trial en error. Waar ik me dan ook meer op zal moeten richten is interactie met andere mensen via social media en dat is iets waar ik nog wel wat hulp bij kan gebruiken.

Wandelen

Om het thuisblijven een beetje te verzachten kan ik altijd tussen de bedrijven door met Sunny gaan wandelen. Aangezien de winter voorbij is, is de kou nu ook geen reden meer om excuses te verzinnen en wat vaker de natuur op te zoeken met Sunny. Het wordt afgeraden om naar natuurmonumenten te gaan dus helaas zal ik de Brunssummerheide tijdelijk even niet bezoeken, maar we hebben gelukkig nog meer in de buurt.

Van de man van mijn nicht kreeg ik te horen dat er vlakbij een brug is die over de snelweg gaat en overgaat in een groot weiland. Laat dat nou ook eens over de Duitse grens zijn zodat ik gelijk kan zeggen dat ik even in het buitenland ben geweest. 😉

~~~

Wat doe jij om jezelf bezig te houden in deze rare tijd? Werk je vanuit huis of heb je net zoals mij veel tijd om te besteden aan andere dingen?

Laat een reactie achter