4 Interieur Moodboards

Ik krijg een huis!

De nervositeit dat het met zich meebrengt en dus zodanig mijn angststoornis weer probeert aan te wakkeren laten we even in het midden. Waar ik meteen zin in heb, net zoals alle andere mensen die een nieuw huis gaan betrekken, is het inrichten ervan. Als tiener veranderde ik mijn slaapkamer altijd om de paar maanden qua indeling en eens per jaar ook qua kleuren. Ik heb door de jaren heen dus meer dan genoeg geoefend met interieur inrichting en decoratie.

Het inrichten van mijn appartement in Amsterdam vond ik ook hartstikke leuk om te doen en in de 3 jaar dat ik er heb gewoond was er weinig veranderd. Dat zou je natuurlijk niet verwachten van iemand die vroeger altijd alles veranderde, maar zo blij was ik er gewoon mee. Af en toe, als ik weer eens een grote schoonmaak deed, verschoof ik de meubelen wel weer en werd de indeling een beetje anders maar qua kleuren was ik er ontzettend blij mee.

Mijn smaak is sindsdien wel weer een beetje veranderd en ik heb nu meer ruimte om mee te spelen dus kan ik wat meer grote ideeën uitwerken. Als er iets is dat ik leuk vind dan is het wel interieur inrichting, dus ik heb er zin in! Hieronder zie je een paar moodboards die ik heb gemaakt om ideeën die ik nu heb op te slaan.

Slaapkamer

Ik wilde eerst weer voor turquoise gaan omdat het een mooie, rustgevende kleur is voor in de slaapkamer. Ik had in mijn vorige appartement turquoise behang dat ik heel mooi vond, maar niet in dit huis. Dit keer ga ik voor een mooie kleur roze! Driekwart van mijn inboedel staat in de opslag en daar heb ik nog een grijze boxspring bed staan en een witte kaptafel. Zodoende heb ik er voor gekozen om de kleuren combinatie te kiezen die je in het moodboard ziet.

Het roze kleed dat je op de foto rechtsonder ziet heb ik al besteld (want 20% korting!) en komt over een paar weken binnen. Het enige dat ik eigenlijk nog hoef te kopen voor de slaapkamer is het behang en een mooie, roze stoel. Decoraties heb ik nog genoeg in de opslag, hoewel ik het vermoeden heb dat ik wel wat nieuwe rosé-gouden spullen ga halen.

Als de dingen die ik al heb uiteindelijk staan heb ik nog een paar ideeën om uit te proberen. Ik wil kijken of ik 2 van mijn fotografie lampen met softboxen in de hoeken kan zetten en wellicht het kledingrek dat ik nog heb gebruiken voor dagelijkse outfits. Dat kan ik pas zien als de rest staat dus zal ik nog even geduld moeten hebben.

Woonkamer

Op de foto rechts bovenin zie je de stenen muur die er al op zit. Die vind ik leuk genoeg om te laten zitten, maar met een vloer die bijna dezelfde kleur is wordt het wel een beetje donker. Hoewel, als het budget het toe laat, neem ik misschien een lichte kleur laminaat. De andere lange muur in de woonkamer wordt sowieso straks mooi strak wit.

De rode banken op de foto zijn niet de banken die ik neer ga zetten, maar de kleur komt wel overeen met wat ik heb. De andere meubels die je op de foto’s ziet heb ik allemaal in de opslag staan. Mijn plan is om, net als in mijn vorige appartement, kleuren terug te laten komen in andere dingen van het interieur. Decoraties, bloemen, planten, boeken… Er zijn genoeg opties om wat kleur toe te voegen; het is daar nu alleen te vroeg voor. Pas wanneer alle meubilair staat zal ik kunnen beslissen hoe.

Werkkamer

De werkkamer wil ik qua kleur een combinatie maken van donker hout en witte accenten. De donkere kleur van de foto rechts onderin is net een tikje te donker dan ik wil, maar die trap; die wil ik wel. Aangezien ik heel veel boeken heb is het nodig om veel planken te hebben om alles neer te kunnen zetten. Het wordt waarschijnlijk een constructie die ik zelf ga ontwerpen en waarvoor ik hopelijk een handig familielid kan inschakelen.

Alle foto’s (behalve die van de fauteuil) zijn bedoeld als inspiratie. Ik heb ideeën in overvloed voor wat ik allemaal kan doen, maar ook hier is het afwachten.

Inloopkast

Voor de inloopkast/opslagruimte heb ik op dit moment meerdere ideeën. Ik heb een paar kasten ter beschikking waarvan ik denk ze te gaan schilderen en aanpassen. De deuren kunnen er misschien vanaf gehaald worden, ze kunnen aan elkaar gemonteerd worden of misschien kan ik er ook wel andere dingen inmaken.

Iets dat me wel heel leuk lijkt voor deze ruimte is een kleuren combinatie van goud en wit te gaan gebruiken. Alsof het echt een inloopkast is á la Hollywood sterren en niet ook meteen een opslagruimte voor andere zooi. Het enige dat ik voor deze ruimte hoef te kopen is meubelverf dus dat scheelt.

Laat een reactie achter