3 Stemmingsverhogende afspeellijsten

Geen idee hoe andere mensen het doen, maar ik heb altijd geluid nodig terwijl ik bezig ben. Of ik nou aan het lezen, bloggen of schoonmaken ben: ik heb achtergrond geluid nodig. Meestal heb ik The Big Bang Theory aan staan en lipsync ik de teksten mee met de personages, maar tegenwoordig luister ik weer steeds meer muziek. Het verschilt ook met wat ik aan het doen ben.

De laatste tijd heb ik veel van dezelfde afspeellijsten opstaan. Hoe luisterden we vroeger muziek zonder Spotify?! Ik kan het me allang niet meer herinneren, zo gewend ben ik al aan dat platform.

Morning Vibes

Wanneer ik ’s ochtends uit bed kom en dan meteen met m’n kop koffie achter de laptop ga zitten heb ik meestal onderstaande playlist opstaan. Het zijn voornamelijk nummers die ik niet uit mezelf op zou zetten en houdt me een beetje up-to-date met de muziek van tegenwoordig. Bovendien zijn het ook nog eens nummers waarmee ik lekker rustig wakker word.

Reading Soundtrack

Als ik de ochtend begin met het lezen van een boek heb ik zin om de dag echt zo rustig mogelijk te beginnen. Wanneer ik aan het lezen ben kan ik eigenlijk geen muziek verdragen met teksten, want die leiden me alleen maar af van de woorden op het papier. Het heeft een tijdje geduurd voor ik een goede afspeellijst had gevonden, maar nu ik deze in mijn lijst heb staan luister ik niks anders meer tijdens het lezen. Het is een heerlijke lijst van instrumentale muziek die perfect zijn voor een vroege lees-sessie.

Sleep

Yep, zelfs wanneer ik ga slapen heb ik het liefst geluid op de achtergrond. Zo focus ik me meer op de muziek dan de gedachten die naar boven komen en me wakker proberen te houden. Ik ben tegenwoordig aan het experimenteren wat beter voor me werkt om me te helpen in slaap te vallen: muziek of een podcast. Tot op heden heb ik nog geen idee welke het beste werkt, maar deze playlist is wel favoriet vanwege de rustige muziek.

~~~

Heb jij speciale, situationele afspeellijsten die je luistert?

Laat een reactie achter